Субота, 20.04.2024, 00:54
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

БІБЛІОТЕКА Славутицького ЗЗСО №1

Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально [206]
Виставки [34]
Заходи [149]
Видавнича діяльність [25]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо
Ми пишаємось [12]
Кінозал [13]
екранізація програмових творів
Наші партнери
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Славутицький ЗЗСО №1
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека ЗЗСО №3
Бібліотека ліцею "БезМеж"
Бібліотека ліцею
Форма входу
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
е-підручники
Наше опитування
Чи може інформація із Internet замінити користування бібліотеками?
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2018 » Листопад » 1 » «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»
17:23
«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»

У рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» і був присвячений 100-річчю від дня народження видатного українця В.О.Сухомлинського.

Основним завданням бібліотекарів було залучити якнайбільше школярів до бібліотеки, читання, роботи з книгою; пропагувати твори педагога-гуманіста, вченого зі світовим ім’ям – Василя Сухомлинського.

З цією метою в бібліотеці були оформлені книжкові виставки «Скарбниця мудрого Учителя», «Василь Сухомлинський – дітям ». Протягом місяця на сайті шкільної бібліотеки тривав он-лайн проект «Книжку читай – духовно зростай ». Щодня на сторінках сайту розміщувався твір В.Сухомлинського, таким чином забезпечувався доступ до творів педагога більш широкому колу користувачів, які мали можливість читати, розмірковувати, обговорювати, висловлювати свої думки щодо прочитаного. Вчителі використовували тексти на виховних годинах, писали з дітьми есе, малювали ілюстрації до творів. Активними учасниками проекту були учні 2-А, 2-Б, 3-А, 4-А, 4-Б, 4-В, 5-В, 6-А класів (вчителі Артюх С.В., Цулун О.М., Гонтар М.Г., Романова Н.В., Червяк О.О., Нижник Т.П., Потенко Л.М., Сироватка В.П.).

Учителі Гонтар М.Г., Мельник Н.В., Черняк Л.А. з учнями 3-х класів у актовій залі школи  провели свято «Дорогою добра». У затишній теплій атмосфері діти продемонстрували свої артистичні здібності, інсценізуючи твори В.О. Сухомлинського «Яблуко в осінньому саду», «Важко бути людиною».

З учнями 6-А класу (вчитель Сироватка В.П.) у читальній залі бібліотеки було проведено усний журнал «Великий працелюб і друг дитини». Учні були надзвичайно активними, коли обговорювали твори письменника, висловлювали власні враження від прочитаного. У кінці заходу всі написали сенкан.

Учні 6-7 класів на уроках образотворчого мистецтва під керівництвом учителя Гонарт І.С. створили альбом творчих робіт до оповідань В.О. Сухомлинського «Від книжки до творчості», крім того протягом місяця постійно діяла виставка творчих робіт школярів «Мистецтво, що випромінює радість».

Для учнів 2-х класів бібліотекарі провели заняття з елементами гри «В країну Книги відчиняємо ми двері, тут завжди будемо щасливі та веселі». Діти відповідали на запитання вікторини, повторювали правила користування книгами, дізнавалися, хто такий «читач-відмінник», виготовляли та розфарбовували закладинки для книжок. Другокласникам сподобалося у шкільній бібліотеці, вони взяли книжки для домашнього читання. Родина користувачів бібліотеки поповнилася на 63 «читайлики».

У читальній залі бібліотеки відбулися педагогічні читання «Ідеї Сухомлинського і нова українська школа». Було обговорено і проаналізовано ідеї педагога, які знайшли відображення у принципах нової української школи. Учителі прослухали і обговорили уривки із книги «Серце віддаю дітям», ознайомилися з виставкою літератури «Скарбниця мудрого Учителя».

Усі заходи місячника були корисними, змістовними та цікавими, спрямованими на становлення читання та творчості дитини, адже відомо, що шлях до успіху – творчість.

    

Категорія: Заходи | Переглядів: 478 | Додав: Бібліотека_ЗОШ№1 | Теги: Проект-2018 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]