Середа, 24.04.2024, 06:10
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

БІБЛІОТЕКА Славутицького ЗЗСО №1

Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально [206]
Виставки [34]
Заходи [149]
Видавнича діяльність [25]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо
Ми пишаємось [12]
Кінозал [13]
екранізація програмових творів
Наші партнери
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Славутицький ЗЗСО №1
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека ЗЗСО №3
Бібліотека ліцею "БезМеж"
Бібліотека ліцею
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
е-підручники
Наше опитування
Чи може інформація із Internet замінити користування бібліотеками?
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2014 » Квітень » 25 » СУЧАСНА КНИЖКА – ШКОЛЯРАМ: анотований список літератури
18:37
СУЧАСНА КНИЖКА – ШКОЛЯРАМ: анотований список літератури

Юні друзі!

Пропонуємо список творів, які сучасні письменники пишуть для всіх, хто підростає. На сторінках книжок ви знайдете історії з життя таких самих дітей, як ви; багато захоплюючих пригод і несподіванок; поринете в світ чарівного й загадкового. Всі ці книжки чекають на вас в шкільній бібліотеці!

1. Андрусяк, Іван про Д. Туптала, Г. Квітку-Основ’яненка, Т. Шевченка, Н. Хасевича, Олексу Довбуша [Текст] / Іван Андрусяк. – К. : Грані-Т, 2008. – 96 с. – (Життя видатних дітей).
Дитинство завжди сповнене пригод і несподіванок. І все ж у кожного з нас у дитинстві рано чи пізно, але неодмінно трапляється така пригода, яка позначається на всьому подальшому житті. Вона може бути веселою чи сумною, феєричною чи глибоко внутрішньою, доброю чи й не дуже - але якщо в тебе, любий читачу, її досі не було, це означає лише те, що вона ще попереду!
Письменник Іван Андрусяк оповідає саме про такі пригоди в житті славетних людей: Дмитра Туптала - великого українського поета й релігійного діяча, святого Православної церкви; Григорія Квітки-Основ'яненка - основоположника нової української прози; Тараса Шевченка - генія; Ніла Хасевича - мужнього художника, завдяки роботам якого світ дізнався про героїчну боротьбу Української Повстанської Армії; Олексу Довбуша - леґендарного опришка.
Книжка для тих, хто прагне якомога повніше розкрити в собі власний талант.

2. Анфімова Єлєна про М.Глінку, М.Мусоргського, С.Ковалевську, К.Ціолковського, А.Ахматову [Текст] / Єлєна Анфімова. – К. : Грані-Т, 2009. – 88 с. – (Життя видатних дітей)
Якщо в тебе виникають труднощі – не здавайся. Хай прикладом для тебе будуть ці п’ять розповідей про дитинство відомих людей. На їхню долю випали нелегкі випробування. Проте вони стійко їх витримали.
Всі – і маленький Мишко Ґлінка, що з дитинства полюбив музику; і Модик Мусорґський, що так любив народні пісні; і Сонєчка Ковалєвська, яка спочатку зовсім не любила арифметику, і Костік Ціолковький, що в дитинстві більше мріяв, аніж навчався, і навіть романтична дівчинка Аня Ахматова, – всіма своїми вчинками показували, що немає нічого неможливого, чого б не могла досягнути людина своєю працею та наполегливістю.
Сьогодні імена цих людей відомі кожному. Але відкриймо завісу часу і подивімося, які ж неймовірні історії траплялися з ними, доки вони були дітьми…

3. Бусенко, О. Паперовий Янгол [Текст] / Ольга Бусенко. – К. : Грані-Т, 2007. – 64 с.
Книжка, яку ви тримаєте в руках, незвичайна. Ім’я її автора заховане всередині, на сторінках казочок.
Вигадала ці історії та створила до них ілюстрації одна людина – дівчинка Яринка. Своїм пензликом вона вимальовує на аркушику дерево, а на самому вершечку – янгола. Паперового янгола. Що це за янгол? Звідки він? Як сюди потрапив? Зринає безліч запитань у Яринки, а разом з ними і нова історійка.
А от про що, дізнаєшся згодом.

4. Воскобойніков Валерій про Й. Прекрасного, Архімеда, Миколая Чудотворця, Ф.Печерського, А.Лінкольна, Д.Ленона, Б.Гейтса [Текст] / Валерій Воскобойніков. – К. : Грані-Т, 2008. – 144 с. – (Життя видатних дітей).
Валерій Воскобойніков дає нам змогу зазирнути в дитинство людей, імена яких залишаються символами свого часу. Ця книга для тих, хто мріє вписати й власне ім’я в історію.
Без математики Архімеда і його законів неможливо уявити собі Античні часи. Святі Миколай Чудотворець та Феодосій Печерський відомі своїми благородними вчинками. Засновник леґендарної групи «Бітлз» Джон Ленон – зірка світової музики минулого століття. Авраам Лінкольн – улюблений президент американців у всі часи. Білл Ґейтс – досі найбагатша людина в світі.
Книга для тих, хто хоче залишити своє ім'я у історії.

5. Воскресенська Ніна про О. Македонського, Клеопатру VII, І. Котляревського, Ф. Нансена, Г. Гудіні [Текст] / Ніна Воскресенська. – К. : Грані-Т, 2007. – 120 с. – (Життя видатних дітей).
Ніна Воскресенська, українська дитяча письменниця, відкриває таємницю успіху п’яти всесвітньо відомих особистостей, яка криється у їхніх дитячих мріях.
Про що мріяли Олександр Македонський, засновник великої держави та геніальний полководець, Клеопатра, цариця Єгипту, яка славилась своєю освіченістю та красою, Іван Котляревський, основоположник сучасної української літератури та громадський діяч, Гаррі Гудіні, найзагадковіший ілюзіоніст минулого, та Фрітьоф Нансен, мандрівник, океанограф та Нобелівський лауреат?
Книга для тих, хто хоче стати відомим попри всілякі труднощі та перешкоди.
Українською і російською мовами.

6. Денисенко Лариса про А. Дункан, Максима Рильського, І. Стравінського, А. Лінгрен, Дж. Х. Деппа ІІ [Текст] / Лариса Денисенко. – К. : Грані-Т, 2008 . – 128 с. – (Життя видатних дітей).
Лариса Денисенко – відома українська письменниця – обрала п’ять яскравих особистостей для створення незабутніх розповідей про їхнє дитинство і дорослі досягнення.
Читайте про дитячі роки Ігора Стравінського – російського композитора й диригента; Ісідори Дункан – першої зірки танцю ХХ століття, яка відкрила та розвинула школу вільного танцю; Астрід Ліндґрен – неперевершеної шведської фантазерки та казкарки; Максима Рильського – українського поета, талановитого перекладача; Джоні Деппа ІІ – американського актора сучасності, який переграв таку кількість диваків, що це здається неймовірним!

7. Дереш Любко про М. Гоголя, М. Твена, Н. Телсу, А. Ейнштейна, С. Кінга [Текст]/ Любко Дереш. – К. : Грані-Т, 2007. – 72 с. – (Життя видатних дітей).
Любко Дереш, сучасний український письменник, знайомить читача із всесвітньо відомими особистостями, чия творчість та винаходи викликали захоплення і подив.
Микола Гоголь, класик української літератури ХІХ ст.; Марк Твен, один із основоположників американської літератури, чиї твори захоплюють дітей не одного покоління; Нікола Тесла, фізик та винахідник у галузі електрики; Альберт Ейнштейн, автор теорії відносності та нобелівський лауреат у галузі фізики, а також Стівен Кінґ, «король жахів» сучасної літератури, – визначні постаті, які здивували світ своєю незвичайністю.

8. Дерманський Олександр про Авіценну, О. Суворова, О. Довженка, У. Диснея, Пеле [Текст] / Олександр Дерманський. – К. : Грані-Т, 2007 . – 112 с. – (Життя видатних дітей).

Східний цілитель, класик українського та світового кінематографу, «великий чарівник» анімаційного мистецтва, непереможний полководець та досі неперевершений футболіст – усі вони дуже різні у своїх досягненнях, але допитливий розум, наполеглива праця та бажання вдосконалити світ об'єднує їх.
Олександр Дерманський по-новому відкриває дитинство геніальних особистостей. Вони постають перед читачем у несподіваних ситуаціях, веселими та безтурботними, як усі діти.
Книга буду цікавою та корисною учням молодших і середніх класів, а також тим, кому цікаво дізнаватися про нове

9. Дубинянська Яна про Д. Даррела, М. Єрмолову, О. Кобилянську, Р. Бредбері, О. Айвазовського [Текст] / Яна Дубинянська. – К. : Грані-Т, 2008. – 104 с. – (Життя видатних дітей).
Яна Дубинянська – українська письменниця і журналіст – розповіла п’ять історій з життя, а точніше – дитинства відомих особистостей. Книга для майбутніх геніїв та їхніх батьків.
Джеральд Даррел, англійський письменник і захисник тварин, Маша Єрмолова, велика російська драматична актриса, Оля Кобилянська, українська письменниця, Ованес Айвазовський, художник-мариніст, автор понад шести тисяч картин, та Рей Бредбері, американський письменник-фантаст, довели, що одного випадку замало, аби стати всесвітньо відомим.

10. Жолдак, Б. Капосні капці [Текст] / Борис Жолдак. – К. : Грані-Т, 2008. – 80 с.
Іван Франко переповів нам свого часу сповнену дивовижних пригод східну історію про Абу-Касимові капці, котрі завдали чимало клопотів їхньому власникові, аж доки, врешті-решт, звели його в могилу. Утім, по смерті оголосили-таки через це Абу-Касима – такого бідного, що мав лише ті капці – святим…
Гадаєте, на тому історія скінчилася? Ох, ні! Виявляється, згодом доля занесла оті злощасні капці в Україну, і тут із ними теж було чимало мороки. Якої саме і що з того врешті-решт вийшло – це відстежив у своїй новій пригодницькій повісті відомий сучасний український письменник Богдан Жолдак. І його історія вийшла динамічною, як гостросюжетний фільм!

11. Жолдак Богдан про К.Соленика, Й.Тимченка, І.Піддубного, Ю.Кондратюка, М.Лукаша [Текст] / Богдан Жолдак. – К. : Грані-Т, 2009. – 128 с. – (Життя видатних дітей)
Цю книгу з серії «Життя видатних дітей» для маленьких розумників написав відомий прозаїк, сценарист та драматург Богдан Жолдак.
Читайте захоплюючі історії про дитинство Карпа Соленика – мандрівного актора, гру якого визнавав найкращою навіть Тарас Шевченко; Йосипа Тимченка – найпершого в світі винахідника кіна, який жив в Одесі; Івана Піддубного – найвидатнішого світового борця, шестикратного чемпіона світу, який змагався у надважкій категорії; Юрія Кондратюка – дивовижного винахідника, який був автором розрахунків польоту та висадки американців на Місяць; Миколу Лукаша – найкращого українського перекладача, який знав понад двадцять мов і перекладав найцінніші шедеври.
Книга для допитливих мрійників.

12. Ільченко Олесь про Л. да Вінчі, К. Ліннея, Ж. Верна, Д. Рокфеллера, Л. Українку, В. Черчілля [Текст] / Олесь Ільченко. – К. : Грані-Т, 2007. – 96 с. – (Життя видатних дітей).
Книга для тих, хто мріє і прагне стати відомим.
Олесь Ільченко, відомий український письменник, знайомить читача з обдарованими дітьми, чиї дорослі досягнення викликають захоплення та повагу. Винахідник-художник, науковець, письменник-фантаст, багатій-благодійник, поетеса та Нобелівський лауреат – ці люди стали особистостями в історії завдяки наполегливості, сумлінності, умінню боротися та перемагати.

13. Кокотюха Андрій про Луї Буссенара, Т. Майна Ріда, М. Миклухо-Маклая, Р.Сабатіні, Р. Луїса Стівенсона [Текст] / Олесь Ільченко. – К. : Грані-Т, 2008. – 88 с. – (Життя видатних дітей).
Андрій Кокотюха – сучасний український письменник – обрав п’ять історій з життя всесвітньо відомих особистостей і створив оповідання про їхнє дитинство та захоплюючі мандри. Книга для непосидючих мандрівників та першовідкривачів.
Луї Буссенар і Томас Майн Рід – автори найулюбленіших і найпопулярніших пригодницьких романів, Микола Миклухо-Маклай – український вчений-дослідник, перетворив усе своє життя на суцільну подорож, Рафаель Саботіні, письменник, жага до пригод якого дозволила йому не лише стати майстром історичної прози, але й працювати на британську розвідку, Роберт Луїс Стівенсон, письменник, який втілив свої мрії про мандри не лише в літературі, а й у житті – їх об’єднало прагнення пізнати те, що не було відоме нікому.

14. Кононович Леонід про Ж. Д’арк, Д. Бруно, Д. Лондона, Р. Тагора, Б-І. Антонича [Текст] / Леонід Кононович. – К. : Грані-Т, 2008. – 96 с. – (Життя видатних дітей).
Леонід Кононович – сучасний письменник і перекладач – розповів п'ять історій з життя відомих людей. Сила волі, віри та переконання, а також сила духу – це те, що допомогло його героям витримати випробування долі й прямувати до своєї мети.
Жанна д'Арк – християнська подвижниця і талановитий полководець; Джордано Бруно – філософ епохи Відродження та поет; Джек Лондон – класик американської літератури; Рабіндранат Тагор – перший в історії Азії лауреат Нобелівської премії з літератури; а також Богдан-Ігор Антонич – геній української поезії, – особистості, що стали відомими завдяки неабиякій наполегливості та внутрішній силі.

15. Крачковська Анастасія про Е. Галуа, Т. Рузвельта, Е. Воргола, М. Дзиндри, М.Тетчер [Текст] / Анастасія Крачковська. – К. : Грані-Т, 2009. – 88 с. – (Життя видатних дітей).
Шлях до мрії завжди непростий, але якщо мрія того варта – цей шлях неодмінно слід здолати, щоби зробити щасливим не лише себе, але й багатьох людей, які живуть із тобою поруч.
Письменниця Анастасія Крачковська переконана в цьому, а тому запрошує тебе у подорож в часі, протягом якої ти зможеш познайомитися з дитинством п’ятьох непересічних особистостей, які шлях до власної мрії здолали з неабияким успіхом: Теодора Рузвельта – одного з найуспішніших президентів США; Марґарет Тетчер – першої видатної жінки-політика в сучасній історії; Евариста Ґалуа – генія математики; Енді Воргола – засновника нового напряму в мистецтві – поп-арту; та Михайла Дзиндри – знаменитого українського скульптора-модерніста.
Книжка для допитливих мрійників.

16. Лапікури Валерій та Наталя про Г. Сковороду, Ж. Фабра, П. Котляревського, І. Кожедуба, М. Остроградського [Текст] / Анастасія Крачковська. – К. : Грані-Т, 2008. – 120 с. – (Життя видатних дітей).
Разом з подружжям Валерія і Наталі Лапікурів ти вирушиш крізь час у дитинство п’ятьох неординарних та дуже цікавих особистостей.
Григорій Сковорода – мандрівник, філософ і вчитель, що й понині залишається для біографів та вчених-філософів таємницею, до кінця не розгаданою; Жан Анрі Фабр – французький вчений-ентомолог, який відкрив людству дивовижний світ комах; Петро Котляревський – видатний полководець, який уже в свої тринадцять років командував підрозділом гірських єгерів, а наприкінці життя мав безліч нагород і був кавалером трьох Георгіївських хрестів; Іван Кожедуб – тричі Герой Радянського Союзу, який вважається одним з найкращих асів-винищувачів в історії світової авіації; Михайло Остроградський – видатний український математик, роботи якого з алгебри, теорії ймовірності, варіаційного числення та теорії чисел знає весь світ.
Книга для розумників та знаттєлюбних першовідкривачів
.

17. Лапіна, Л. Дуже довга казка [Текст] / Лілія Лапіна. – К. : Грані-Т, 2008. – 72 с.
«Дуже довга казочка» розповість, як з краплинок утворюється дощ, чому подорожник прикладають до хворого місця, і як півень вчиться співати.
Певно, ти і не здогадуєшся скільки чарівних істот і речей навколо тебе. Кожного ранку і щовечора тебе зустрічають казкові сестри Щікат і Пасат, інколи ти звертаєшся по допомогу до їхнього брата Акжуя, але трапляються випадки, коли зарадити може лише добрий чарівник Тото-Маглос. Він дуже добрий, але чомусь його бояться і діти, і дорослі – однаковісінько. Найдужче тремтить злий чаклун Акірес.

18. Лебедєва, К. Птаха Корабель [Текст] / Катерина Лебедєва. – К. : Грані-Т, 2007. – 128 с.
Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють. Такими пригодами сповнена і наша книга.
Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він? Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового.

19. Лебедєва Катерина про Б.Хмельницького, М.Рід, В. Городецького, В.Вулф, Д.Боуї [Текст] / Катерина Лебедєва. – К. : Грані-Т, 2008. – 96 с. – (Життя видатних дітей).
Катерина Лебедєва – молода українська письменниця та журналістка – познайомить вас з дитячими витівками та досягненнями у дорослому світі п’яти яскравих особистостей. Книга для майбутніх засновників і переможців.
Богдан Хмельницький – гетьман і блискучий воїн, Мері Рід – всесвітньо відома жінка-пірат, Владислав Городецький – архітектор та новатор, Вірджинія Вулф – письменниця і засновниця літературного стилю, і Девід Боуї – музикант та бізнесмен.

20. Лис Володимир про Сократа, Д. Галицького, Ф. Магеллана, І. Ньютона, Ш.,Е., Е.Бронте [Текст] / Володимир Лис. – К. : Грані-Т, 2008. – 136 с. – (Життя видатних дітей).
Сучасний письменник Володимир Лис познайомить тебе із п’ятьма непересічними особистостями, що стали відомими завдяки впевненості в собі й прагненню до перемоги.
Сократ – визначний філософ античної доби, чиє вчення започаткувало один із важливих напрямів розвитку філософії; Данило Галицький – перший український король, якому вдалося об’єднати дві держави – Галичину й Волинь; Фернандо Маґеллан – європейський першовідкривач, який здійс​нив кругосвітню подорож; Ісаак Ньютон – фізик, що відкрив закон всесвітнього тяжіння; Емілія, Шарлота, Енн Бронте – сестри-письменниці, чиї твори увійшли до світової класики. Книга для розумників і майбутніх першовідкривачів.

21. Павленко Марина про П.Тичину, Н.Суровцову, В.Симоненка, В.Стуса, І.Жиленко [Текст] / Марина Павленко. – К. : Грані-Т, 2009. – 120 с. – (Життя видатних дітей)
Відома письменниця Марина Павленко розповість вам про дитинство п’яти українців, які прославили нашу країну у всьому світі.
Читайте історію про Павла Тичину, поета-модерніста, державного та громадського діяча, академіка АН УРСР, чия складна доля є дуже характерною для першої половини ХХ століття; Надію Суровцову – письменницю, журналістку, перекладачку, громадського діяча, спадщина якої досі майже не видана; Василя Симоненка – поета, прозаїка, перекладача, журналіста, творчість якого глибоко пронизана народнопісенними мотивами; Василя Стуса – поета, перекладача, публіциста, творчість якого викликає неабиякий інтерес у сучасних літературознавців; Ірину Жиленко – поета, прозаїка, перекладача, особливістю поетичного світобачення було воздавання слави повсякденному життю.
Книга для допитливих мрійників.

22. Процюк Степан про В.Стефаника, К.-Г.Юнга, В.Винниченка, А.Тесленка, Н.Турбіну [Текст] / Степан Процюк. – К. : Грані-Т, 2008. – 96 с. – (Життя видатних дітей).
Книжка для всіх, хто вчиться долати житейські перешкоди.
Відомий український письменник Степан Процюк із притаманними йому запалом і пристрастю оповідає про те, як «поміж курми і зорями» проминало дитинство неперевершеного новеліста Василя Стефаника; у яку бездонну криницю снів поринав щоночі майбутній психіатр і філософ Карл-Ґустав Юнґ; як хвацько вмів хлопчаком бешкетувати письменник і перший керівник Українського Уряду Володимир Винниченко; як переростав власну долю один із найсумовитіших митців початку ХХ століття Архип Тесленко; урешті, наскільки «недитячим» виявилося дитинство російської поетки Ніки Турбіної.

23. Птіцин Анатолій про Шолом-Алейхема, Я. Корчака, Ф. Крейслера, М. Лукаша, М. Терезу [Текст] / Анатолій Птіцин. – К. : Грані-Т, 2009. – 120 с. – (Життя видатних дітей).
Письменник Анатолій Птіцин розповість вам про дитинство людей, знаних у всьому світі.
Погортавши сторінки цієї книги, ви зможете опинитися у великій родині маленького Шолом-Алейхема, який згодом стане самобутнім майстром слова; дізнатися таємницю першого кохання Януша Корчака, дитячого письменника та видатного педагога; разом з Фріцом Крейслером пограти на першому музичному інструменті, що його сам собі змайстрував майбутній композитор; разом з Миколою Лукашем втрапити в історію зі зникненням хлопчика та дізнатися, про що розповідав батько Аґнес Ґонджі своїй дочці, в майбутньому – Матері Терезі…

24. Роздобудько Ірен про Б. Паскаля, В. Моцарта, Г. Андерсена, К. Білокур, Ч. Чапліна [Текст] / Ірен Роздобудько. – К. : Грані-Т, 2008. – 144 с. – (Життя видатних дітей).
Факти з життя тут переплітаються із фантазією письменниці Ірен Роздобудько, юні роки славетних людей дуже схожі на своєрідну казку, що буде цікавою кожній дитині. Це п'ять історій про дитинство видатних людей, які дуже рано досягнули успіху завдяки силі свого таланту.
Обрані авторкою видатні постаті дуже різні за фахом і темпераментом – це письменник Ганс Християн Андерсен, художниця Катерина Білокур, кіноактор Чарлі Чаплін, композитор Вольфганг Амадей Моцарт та учений Блез Паскаль… Історії несуть добру енергетику, що неодмінно передасться Вашій дитині. Хто зна, може вона теж захоче творити і колись стане видатним митцем чи ученим.
Книжка розрахована на дітей дошкільного віку та учнів молодших класів.

25. Таранюк Владислав про І.Пулюя, В.Єрошенка, В.Каразіна, А.Кримського, Л.Заменгофа [Текст] / Владислав Таранюк. – К. : Грані-Т, 2009. – 88 с. – (Життя видатних дітей).
Іноді час несправедливий. Він стирає з пам’яті людської імена тих, хто своєю працею, талантом, геніальністю заслуговує на те, щоб його ім’я пам’ятали…
Завдяки Владиславу Таранюкові ми зможемо пригадати тих, чиї імена, на жаль, пам’ятає небагато людей.
Іван Пулюй – винахідник; Василь Єрошенко – письменник, науковець; Василь Каразін – культурний і науковий діяч; Агатангел Кримський – поліглот, знавець понад півсотні мов; Лазар Заменґоф – «батько» Есперанто, – мови загальнолюдського спілкування…
Тож не забуваймо тих, хто, пройшовши крізь складні випробування, жив і творив задля нас, майбутніх поколінь
.

26. Хомин Ірина про К. Гаусса, А. Ліндґрен, Н. Паганіні, К. Клодель, Ван Гога, С. Крушельницьку [Текст] / Ірина Хомин. – К. : Грані-Т, 2008. – 136 с. – (Життя видатних дітей).
Ірина Хомин – сучасна львівська письменниця, відкриє двері до незвичайного будинку, в якому проживають все­світньо відомі особистості з ріних країн світу.
Карл Ґаусc – німецький математик, фізик і астроном, Астрід Ліндґрен – шведська письменниця-казкарка, Нікколо Паганіні – італійський скрипаль-віртуоз і композитор, Камілла Клодель – французька талановита скульпторка, Ван Гог – нідерландський непересічний художник, і Соломія Крушельницька – українська оперна і камерна співачка. Усі вони, сподіваємось, увійдуть і до Вашого дому.

27. Шевченки Наталка та Олександр про О. Хайама, Г. Чубая, Ф. Мерк’юрі, Дж. П. Маккартні, С. Спілберга [Текст] / Наталка Шевченки. – К. : Грані-Т, 2008. – 120 с. – (Життя видатних дітей).
Наталка та Олександр Шевченки, молоде подружжя українських письменників, розкажуть Вам історії про дитинство п’яти всесвітньо відомих у історії світової культури особистостей.
Омар Хайям – видатний перський поет, астроном, фізик, математик, філософ; Грицько Чубай – колоритний український лірик-сімдесятник, перекладач; Фредді Мерк’юрі – відомий перський співак, музикант, художник; Стівен Спілберг – знаменитий американський режисер кассових Голівудських фільмів.
книга для майбутніх переможців.

28. Щербаченко, Т. Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала [Текст] / Тетяна Щербаченко. – К. : Грані-Т, 2007. – 56 с.
Дивовижні історії про хитрулю й вередулю, а водночас про надзвичайно милу й винахідливу дівчинку Даринку, які створила для вас письменниця Тетяна Щербаченко, не залишать байдужими не лише дівчаток, а й хлопчиків (не кажучи вже про батьків).
Підсунути свиню нареченим, викинути коники, сплутати дивака з маніяком, ба навіть упоратися з пупом Землі – на все це здатна Даринка. Бо вона – з роду диваків, а диваки, як відомо, уміють і можуть усе!
Бо ж усім так цікаво знати, що ж воно, врешті-решт, таке – жіночий характер…

Укладач: Н.М. Мурзич, бібліотекар ЗОШ №1

версія для друку

Категорія: Видавнича діяльність | Переглядів: 1528 | Додав: Бібліотека_ЗОШ№1 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]