П`ятниця, 19.04.2024, 06:06
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

БІБЛІОТЕКА Славутицького ЗЗСО №1

Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально [206]
Виставки [34]
Заходи [149]
Видавнича діяльність [25]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо
Ми пишаємось [12]
Кінозал [13]
екранізація програмових творів
Наші партнери
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Славутицький ЗЗСО №1
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека ЗЗСО №3
Бібліотека ліцею "БезМеж"
Бібліотека ліцею
Форма входу
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
е-підручники
Наше опитування
Чи може інформація із Internet замінити користування бібліотеками?
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2021 » Листопад » 1 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2021
12:04
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек 2021

Упродовж жовтня 2021 року в Славутицькому ЗЗСО №1 проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності».

Учасники освітнього процесу долучилися  до проведення  загальношкільних заходів, які сприяли вихованню в учнівської молоді патріотичних почуттів, гордості за свою рідну землю, шанобливого ставлення до історії і традицій.

Відповідно до плану проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек для учнів закладу освіти було проведено: пізнавальну екскурсію для першокласників «Рідна школа в ріднім краї» (вчителі: Галина Коробчук, Оксана Цулун); конкурс малюнків для учнів 3 класів «Місто казка, місто мрія – наш Славутич» (вчителі: Оксана Червяк, Тетяна Нижник); краєзнавча вікторина для учнів 2 та 4 класів «Вивчай і знай свій рідний край» (вчителі: Марина Гонтар, Людмила Черняк, Ірина Мацапура); родинний краєзнавчий конкурс у 4 класах «Мій родовід і край» (вчителі: Світлана Макогонюк, Наталія Тимошенко); онлайн-бесіди з учнями 6 класів «Історія роду – історія народу» (вчителі: Людмила Яшуніна, Марина Деркач); уроки для учнів 7 та 8 класів «Літературне мистецтво рідного краю», презентація альманаху творів учасників АТО "Я маю в серці те, що не вмирає!" (вчителі: Олена Ходос, Людмила Потенко); конференція у 9 класах «Рідний край – гордість моя» (вчитель: Валентина Сироватка); уроки-спогади для старшокласників «Історії важливі сторінки» (вчителі: Оксана Зінченко, Валентина Бачиніна).

Протягом місяця робота бібліотеки була спрямована на залучення дітей до читання книг, популяризацію краєзнавчої літератури; виховання поваги до книги, пізнавального інтересу до рідного краю; формування національної свідомості, готовності до захисту Вітчизни; забезпечення дозвілля читачів; розширення кола їхніх читацьких інтересів.

У шкільній бібліотеці, для учнів 2-х класів, були проведені бібліотечні заняття «Зустріч в країні Читалії». Родина читачів бібліотеки закладу освіти поповнилася на 44 нових «читайлики».

У читальній залі була оформлена виставка матеріалів «Ми Українці – нам  є чим пишатися» та фотозона «Я люблю бібліотеку» Протягом місяця діяла  бібліо-АРТ-майстерня «Незвичайні закладини для книжок». Діти власноруч виготовляли та розфарбовували закладки, ремонтували підручники. Крім того діти постійно грали у настільну гру «Вчимося сортувати сміття», яка заохочує  дбайливо ставитися до навколишнього середовища, любити природу та свій рідний край.  

На сторінках сайту шкільної бібліотеки розгорнувся проєкт «Книжку читай – духовно зростай» метою якого була популяризація творчих доробок юних славутичан, учасників поетичного конкурсу «Зерна доброти». Запропоновані твори об’єднані роздумами дітей про сенс добра, любові та надії, про почуття та вчинки сучасників, про любов до рідного міста, Батьківщини та Всесвіту.

Усі заходи місячника були корисними змістовними та цікавими. Адже відомо, що школа – це, насамперед, книга, а книга у школі – це шкільна бібліотека.

Переглянути світлини 

Ніна Ремез, завідувач бібліотеки

Категорія: Заходи | Переглядів: 223 | Додав: Бібліотека_ЗОШ№1 | Теги: Всеукраїнський місячник шкільних бі | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]