П`ятниця, 19.04.2024, 15:30
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

БІБЛІОТЕКА Славутицького ЗЗСО №1

Пошук
Меню сайту
Категорії розділу
Актуально [206]
Виставки [34]
Заходи [149]
Видавнича діяльність [25]
рекомендаційна бібліографія, пам'ятки, бюлетені нових надходжень, огляди літератури, тощо
Ми пишаємось [12]
Кінозал [13]
екранізація програмових творів
Наші партнери
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Славутицький ЗЗСО №1
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека ЗЗСО №3
Бібліотека ліцею "БезМеж"
Бібліотека ліцею
Форма входу
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
е-підручники
Наше опитування
Чи може інформація із Internet замінити користування бібліотеками?
Всього відповідей: 41
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у нашій школі
20:45
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у нашій школі

Третій Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек, що проходив під гаслом «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів», у нашій школі був змістовний та насичений. Організатори заходів місячника ставили собі за мету:  привернути увагу школярів до книги та читання – основи освітньої, інформаційної та пізнавальної сфери кожного учня; намагалися зробити читання привабливим та показати його важливість як провідної навички самоосвіти людини впродовж усього життя.

Протягом першого тижня місячника  «Сучасна книга – сучасним дітям» бібліотекарями проводилися огляди сучасної української літератури. Діти мали можливість ознайомитися з книжками дитячих українських авторів, що були представлені на виставці «Сучасна книга – сучасним дітям», а також на сайті бібліотеки. На початку місяця стартувала загальношкільна акція «Як живеш, підручнику?»  мета якої – розвивати у дітей бережливе ставлення до начальної книги і до книги взагалі, нагадати правила поводження з книгою та правила користування підручниками. Проводилися бесіди про книги та бібліотеки: «Бібліотеки України  та кращі бібліотеки світу» (4-В клас, вчитель  Коробчук Г.О.), «Книга – скарбниця духовності людей» (8-А клас, вчитель Яшуніна Л.В.)

Протягом другого тижня «Книжки читаємо – духовно зростаємо» у читальній залі бібліотеки проводилися презентації книжкових виставок «Стежками Великого Каменяра» (до 160 річниці від дня народження І.Я.Франка) та «Від козаків до наших днів збережемо вогонь батьків» (до Дня українського козацтва та Дня захисника України). Також відбувся фотоконкурс «Дитина і книга», переможцем якого стала Кобзар Вікторія, учениця 3-Г класу. Однокласники Вікторії презентували фотоколаж «Я люблю читати» (вчитель Тимошенко Н.П.) Активними учасниками фотоконкурсу були й учні 3-Б класу (вчитель Макогонюк С.П.)

Протягом третього тижня «Творчість наших читачів» учні 5-7 класів мали можливість продемонструвати свій хист до малювання у конкурсі «Ми читаємо і малюємо»  (вчитель Гонарт І.С.) Переможцем творчого конкурсу стала Йовченко Юлія, учениця 6-В класу. На паралелі  6-7 класів відбувся літературний конкурс «Моя  історія про книгу і читання» (вчителі Віткалова Н.М., Лещенко Т.М.) Переможцем стала учениця 6-А класу Юрченко Софія. У 3-А класі (вчитель Степченко В.І.) відбулися читання і обговорення нових книжок Тетяни Пакалюк.  А учні 6-Г класу (вчитель Федченко Н.В. ) стали учасниками круглого столу  з теми «Книга наш скарб».

Протягом четвертого тижня «Я хочу і буду читати» читачами шкільної бібліотеки стали учні других класів.  Для них бібліотекарі провели бібліотечні заняття «Ми маленькі читачі». Діти із захопленням вибирали перші бібліотечні книжки для читання на канікулах. У 7-А класі вчитель Мишко Л.С. організувала та провела диспут з теми: «Інтернет і книга: суперники чи союзники?»

Родзинкою місячника став он-лайн проект від шкільної бібліотеки «Книжку читай – духовно зростай». Щодня на сторінках сайту друкували публікацію із книги Андріанова Михайла Олександровича «Філософія для дітей». Книга є лише в одному примірнику і забезпечити потреби усіх користувачів бібліотекарі вирішили засобами сайту. Ця унікальна книга пропонує юним читачам і їх дорослим наставникам відкрити для себе науку про людяність. Вона системно і поетапно знайомить з загальнолюдськими цінностями, з основними положеннями в області етики і естетики, формує духовну основу для мудрої і високоморальної поведінки в майбутньому. Учні читали та коментували тексти, малювали малюнки. Вчителі (Гапон А.К., Гонарт І.С., Зінченко О.В., Карлова Г.Л., Кубрак Т.О., Лещенко Т.М., Романова Н.В.,  Рябченко О.І., Федченко Н.В.) активно використовували тексти книги на класних годинах. Так за жовтень на сайті шкільної бібліотеки зафіксовано 2800 переглядів та  626 відвідувачів, з них 497 – унікальні. Бібліотека поповнилась відгуками про прочитане та малюнками юних читачів. За підсумками конкурсу  відзнаку «Книжку читай – духовно зростай – читач» отримує Прядко Дементій, учень 6-Б класу;  відзнаку «Книжку читай – духовно зростай – клас» отримує 6-В клас (керівник Гапон А.К.);  відзнаку «Книжку читай – духовно зростай – педагог» отримує Лещенко Т.М.

Усі  заходи місячника були корисними та цікавими, спрямованими на становлення читання як духовної потреби дитини.

Завідувач бібліотеки

Ремез Н.П.

Категорія: Актуально | Переглядів: 594 | Додав: Бібліотека_ЗОШ№1 | Теги: Місячник | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]